Vivanti Valpolicella Ripasso

Vivanti Valpolicella Ripasso, 2017

Rött vin · Valpolicella, Venetien, Italien

Cantina Valpolicella Negrar är historiskt välkänt eftersom det äldsta kända exemplaret av amarone som finns bevarat kommer från firman. Idag ingår omkring 220 druvodlare i kooperativet, vars samtliga vingårdar ligger i Valpolicella Classico. Vivanti Valpolicella Ripasso görs av handskördade corvina- och rondinelladruvor, klassiska Venetosorter som ger en traditionell och äkta Valpolicellakaraktär till vinet. Den generösa smaken har vinet fått genom att ha jäst en andra gång tillsammans med torkade druvor från amaroneproduktion. Därefter har vinet lagrats i ekfat under 18 månader och slutligen sex månader i flaska, vilket givit både kraft och elegans i doft och smak. Det är ett fylligt, välbalanserat vin med kryddig smak, inslag av mörka bär, vanilj och en härligt lång eftersmak av mörk choklad. Det passar utmärkt till smakrika kött- och pastarätter, och även till chark- och ostbrickan.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70769
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Smakrika kött- och pastarätter, och även till chark- och ostbrickan.
Druvor Corvina, Rondinella
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Valpolicella, Venetien, Italien
Producent Cantina Valpolicella Negrar
Importeras av Carovin

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre