Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc

Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc, 2017

Vitt vin · Marlborough, Nya Zeeland

Redan 1961 grundade Sir George Fistonich Villa Maria Estate på Nya Zeeland. Som kvalitetssatsande pionjär vann Fistonich och hans viner flera priser, Sir George blev adlad för sina insatser för vinindustrin på Nya Zeeland och sauvignon blanc-vinet satte standarden för många andra vinmakare.
Idag behåller detta ekologiska vin från Marlborough sin särställning tack vare typisk, men ändå välbalanserad och mycket behaglig, ursprungskaraktär. Doften är aromatisk med mogna krusbär och svartvinbärsblad. Smaken har hög syra med krispiga, örtiga toner, solmogen lime och krusbär. Det passar perfekt som aperitif, till sushi eller andra rätter av fisk, skaldjur eller grönsaker.

109 kr kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 6262
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till aperitif, sushi eller andra rätter av fisk, skaldjur och grönsaker.
Druvor Sauvignon Blanc 100%
Sockerhalt 1,9 gram/liter
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Marlborough, Nya Zeeland
Producent Villa Maria
Importeras av We & Wine

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre