Tirrenico Marchesi Mazzei

Tirrenico Marchesi Mazzei, 2016

Rött vin · Toscana, Italien

Marchesi Mazzei har med tradition och framåtanda som signum varit obrutet verksamma i den italienska vinodlingen i nästan 600 år. Välrenommerade från sitt arbete i Chianti Classico bröt bröderna Filippo och Francesco ny mark i Maremma för drygt 20 år sedan vilket gav utdelning. 2017 placerade sig Tenuta Belguardo som första producent i Maremma på Wine Spectators topp 100-lista, vilket nu gjort vinerna till benchmark för ursprunget. Tirrenico 2016 fick 94 poäng av James Suckling när det lanserades.

159 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72939
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till rätter av mörkt kött
Druvor Cabernet Sauvignon 65%, Cabernet Franc 10%, Petit Verdot och Alicante 5%
Sockerhalt <3 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Toscana, Italien
Producent Marchesi Mazzei

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre