S:t Eriks Lager

S:t Eriks Lager

Öl · Sverige

Här bjuds vi på en klassisk, ofiltrerad, ljus och välgjord hantverkslager tillverkad av noga utvald malt, med beska och örtiga aromer som kommer från den europeiska humlen. Drick kyld, antingen vid en bardisk i stan eller på middag med vänner hemmavid. S:t Eriks Lager möter det nyvaknade intresset för underjästa lageröl – en smak att njuta av när du vill ha en okomplicerad men samtidigt mycket matvänlig öl.

17,90 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 82720
Förpackning Flaska 330ml
Alkoholhalt 5,1%
Passar till Steak sandwich, fläskkött, charkuterier, husmanskos
Kategori och smaktyp Öl, lager
Ursprung Sverige
Producent S:t Eriks Bryggeri
Kolli 6 flaskor
Importeras av Galatea

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre