Ruppertsberger Imperial Riesling

Ruppertsberger Imperial Riesling, 2017

Vitt vin, Vitt vin · Tyskland

Ruppertsberger – en av de mest framgångsrika tyska kvalitetsproducenterna i Sverige lanserar nu Imperial Riesling Organic, ett torrt och nyanserat lyxvin i 2-litersbox. Många är redan bekanta med de populära Pfalz-vinerna Nussbien och Hofstück. Det nya vinet Ruppertsberger Imperial Riesling Organic har dock ett helt annat djup och komplexitet. Här längs floden Rhen uppnår druvsorten Riesling sin fulla smakrikedom och elegans eftersom jordmån och klimatförutsättningar är perfekta.

209 kr

Smakbeskrivning

Torrt, nyanserat och mycket friskt vin med inslag av gröna äpplen, mineral, honungsmelon och citrus.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 72835
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11%
Passar till som aperitif eller till fisk, fågel eller vegetariska rätter.
Kategori och smaktyp Vitt vin, friskt & fruktigt, Vitt vin
Ekologiskt Ja
Ursprung Tyskland
Producent Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg eG
Importeras av Giertz Vinimport AB

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre