Portia Roble

Portia Roble, 2016

Rött vin · Ribera del Duero, Spanien

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Faustinogruppen. Detta familjeföretag började sin verksamhet i Ribera del Duero på 1990-talet. Efter år av utveckling och förfining av vinerna erhöll huset sitt första stora erkännande; Portia 2003 utnämndes till ”världens bästa tempranillovin”. Portia Roble tillverkas på noggrant utvalda druvor vars vingårdar ligger 800 meter över havet. Vinet har lagrats på franska ekfat i fyra månader och har en frisk, fruktig doft med inslag av mogna röda bär, viol och kaffe. Smaken är balanserad och elegant med stram syra och mjuka tanniner. Portia Roble fick 91 poäng av vinkritikern James Suckling och fyndbetyg av Allt om Vin i maj 2018.

119 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 71256
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Utmärkt även till pasta och lagrade hårdostar.
Druvor tempranillo
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Ribera del Duero, Spanien
Producent Bodegas Portia
Importeras av Bibendum AB

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre