Pierre Olivier Rosé Prestige Brut

Pierre Olivier Rosé Prestige Brut

Mousserande Rosé · Frankrike

Pierre Olivier Rosé Prestige tillverkas i Frankrike av utvalda ekologiskt odlade druvor. Vinet får sin vackra blekrosa färg genom en korttidsmacerering med druvans skal. Efter en nogrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

99 kr

Smakbeskrivning

Fruktig doft med inslag av persikor, nektarin och röda bär. Smaken är bärig, mycket frisk, torr och ungdomlig och har inslag av röda bär, persika, örter samt en uppfriskande mousse.

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 76086
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11,5%
Passar till Kyckling, fisk, eller som aperitif
Kategori och smaktyp Mousserande Rosé
Ursprung Frankrike
Producent
Importeras av Philipson Söderberg AB

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre