Piemonte Rosso Biologico

Piemonte Rosso Biologico, 2017

Rött vin · Piemonte, Italien

Familjen Sartirano producerar miljövänliga viner i ett av Italiens mest spännande områden. Här, i biologiska vingårdar gör man enligt tradition vin på druvsorterna barbera, dolcetto och cabernet sauvignon – druvor som växer på bördiga kullar i harmoni med naturen. Piemonte Rosso Biologico har en djup och komplex smak av mörka körsbär, svarta vinbär och färska örter. Därtill en djup karaktär genom lagring på gamla, stora ekfat. Föregångaren Piemonte Barbera Organico har varit en stor succé i Sverige och nu lanseras en efterlängtad uppföljare.

129 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70165
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14%
Passar till Klassiska pastarätter, variationer av kyckling och ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier.
Druvor barbera, dolcetto, cabernet sauvignon
Sockerhalt 1,2 g/l
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ekologiskt Ja
Ursprung Piemonte, Italien
Producent San Silvestro
Importeras av Vinunic AB

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre