Sortiment

Tirreno

Tirreno, 2015

Rött vin
Maremma, Toscana, Italien

159 kr

I mer än 600 år har den legendariska familjen Mazzei byggt upp ett världsrykte i vinvärlden. Druvorna till Tirreno kommer från egendomen Tenuta Belguardo i Maremma. Vinet är en tolkning av en klassisk Bordeauxblend, med druvorna cabernet sauvignon, cabernet franc och petit verdot, och med en dos av Medelhavet i form av druvan alicante. Tirreno är fylligt, fruktigt och nyanserat. Ett intensivt och smakrikt vin med fina nyanser av svarta vinbär, mörka körsbär, viol, fat och örtkryddor.

Vid beställning av tre flaskor levereras vinet i en elegant trälåda (gäller så långt lagret räcker).

Castelsina Chianti Riserva

Castelsina Chianti Riserva, 2011

Rött vin
Chianti, Toscana, Italien

109 kr

Med sju år på nacken har detta vin uppnått fin mognad. Samtidigt finns det långt liv kvar tack vare den generösa årgången. Castelsina Chianti Riserva, prisat av vinpress och vinguiden Gambero Rosso, är gjort av 85 procent sangiovese och 15 procent merlot. Vinet har lagrats på ekfat i 12 månader och därefter mognat vidare i flaska. Doften bjuder på röda bär, plommon, fat och kryddor. Smaken är elegant och utvecklad med körsbär, kryddor och fat. Eftersmaken är lång med välbalanserade tanniner. Vinet passar till charkuterier, pasta, risotto och ostar.

En kul detalj är att det röda strecket på etiketten är en traditionell markering av de bästa vinerna i källaren.

LOVE Cabernet Sauvignon

LOVE Cabernet Sauvignon, 2016

Rött vin
Argentina

99 kr

LOVE Cabernet Sauvignon är gjord på 100 % cabernet sauvignon från Finca Las Moras egna vingårdar i Tulum och Pedernal Valley i San Juan, Argentina. Druvorna handplockas, och vingårdarna ligger 650 till 1300 meter över havet. Vinet har intensiva inslag av mörka bär som mogna körsbär och svarta vinbär samt en lätt syra som balanseras av den härliga frukten. I eftersmaken finns en viss kryddighet tillsammans med vaniljtoner i trevlig harmoni med mjuka tanniner.  

Vivaldi ai Colli Amarone della Valpolicella DOCG

Vivaldi ai Colli Amarone della Valpolicella DOCG, 2015

Rött vin
Valpolicella, Venetien, Italien

199 kr

Vivaldi ai Colli Amarone della Valpolicella DOCG är gjord av corvina, corvinone och rondinella från årgång 2015, omskriven som en av de bästa på årtionden. Smaken är fyllig med inslag av körsbär, björnbär, russin, örter, kaffe och mörk choklad. Eftersmaken är intensiv med frisk syra och välintegrerade ekfatstoner. Vinet passar utmärkt att dricka till kraftiga kötträtter och smakrika ostar.

Soprasasso Ripasso

Soprasasso Ripasso, 2014

Rött vin
Venetien, Italien

119 kr

Druvorna till detta vin kommer från ett antal skilda lägen i Valpolicella. Detta för att få ett så komplett vin som möjligt. Vinet är gjort på de regionala druvorna corvina veronese, corvinone och rondinella. Ett stort och fylligt vin med doft och smak av mogna körsbär, choklad, russin och fin kryddighet från ekfatslagringen. Syran är pigg och tanninerna rejäla men fint integrerade. Får gärna lagras några år, eller njutas idag till mustiga kötträtter på vilt, lamm, nöt eller kryddig pasta.

Vid beställning av tre flaskor levereras vinet i en elegant trälåda (gäller så långt lagret räcker).

Corte dall' Ecovista

Corte dall' Ecovista, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Fruktigt och smakrikt vin som bjuder på fat, plommon, örter och choklad. Avslutningen är solmoget avrundad, med väl avvägda tanniner. Corte dall’Ecovista går utmärkt att lagra 2–3 år men passar redan nu utmärkt till en tomatbaserad pasta, charkuterier eller en smakrik rätt av lamm.
Corte dall’ Ecovista har belönats med 94 poäng av den italienske vinexperten Luca Maroni.

Vid beställning av sex flaskor levereras vinet i en trälåda.

Lancewood Sauvignon Blanc

Lancewood Sauvignon Blanc, 2017

Vitt vin
Marlborough, Nya Zeeland

95 kr

Torrt, frisk och fräscht vin med gott om druvtypisk passionsfrukt, krusbär, limesaft och lite vinbär i doft och smak. Bra koncentration i den mogna frukten, kombinerat med en för landet och regionen så typisk syrafräschör.

Ciù Ciù Limitato Sangiovese

Ciù Ciù Limitato Sangiovese, 2016

Rött vin
Marche, Italien

99 kr

Ciù Ciù di Bartolomei grundades 1970 och ligger på kullarna utanför den vackra staden Offida omgärdat av grönska och olivodlingar.
Ciù Ciù Limitato 2016 är ett vin med rik och generös smak av mörka bär som björnbär och körsbär och en fin integrerad kryddighet med balanserad syra. Ett perfekt matvin till både gillade kötträtter, mustiga grytor som krämig färsk pasta med olivolja och nymald vitpeppar och parmesan.

Vid beställning av 6 flaskor levereras vinet i en exklusiv trälåda (så långt lagret räcker).

Nederburg Winemasters Riesling

Nederburg Winemasters Riesling, 2017

Vitt vin
Western Cape, Sydafrika

94 kr

Sydafrikas mest prisade producent, Nederburg, har både erhållit finaste utmärkelser från Decanter och nyligen utsetts till ”Winery of the year” i Platter’s Wine Guide. Vineriet ligger i Paarl en timme från Kapstaden och presenterar här en riesling som kombinerar det bästa av gamla och nya vinvärlden – härlig frukt och klassisk struktur. Blommighet och viss kryddighet i doften möter en frisk och fräsch smak med inslag av lime och ananas.

Vid köp av tre flaskor levereras vinet i en elegant trälåda (så långt lagret räcker).

Biferno Rosso Riserva Cantina Manzini

Biferno Rosso Riserva Cantina Manzini, 2011

Rött vin
Molise, Italien

109 kr

Gjort på Montepulciano och Aglianico, som båda handplockas från 40 år gamla vinstockar. Därefter är vinet lagrat på franska ekfat i 36 månader. Tack vare lagringen får vinet en fantastiskt utvecklad fyllighet. Smaken är balanserad samt koncentrerad, med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Detta avrundas med näst intill perfekta toner av tanniner och fat.
Cantina Manzini är en historisk producent med anor från början av 900-talet genom märket Colli Piacentini. I dag drivs det av Pierlugi Manzini som för hantverket och traditionen vidare. 

Solas Pinot Noir

Solas Pinot Noir, 2016

Röda eleganta viner
Languedoc-Roussillon

99 kr

Laurent Miguel hämtar druvor till Solas Pinot Noir från svala vingårdslägen i Limoux. Jordmånen består främsta av kalksten och lera, och vinstockarna är i genomsnitt 20 år gamla.
Solas Pinot Noir är ett friskt, fräscht vin med klassiska toner av pinot noir som jordgubbar och körsbär men även choklad, vanilj och kryddor. Ett vin som går utmärkt till fisk- och kycklingrätter.
Vid beställning av sex flaskor, 654 kr, levereras vinet i en elegant trälåda (gäller så länge lagret räcker).

Cairanne Grande Réserve

Cairanne Grande Réserve, 2016

Rött vin
Cairanne, Rhône, Frankrike

129 kr

Cairanne Grande Réserve görs av ekologiskt odlad grenache, syrah och mourvèdre som handskördats och sedan vinifierats varsamt. Småskalig produktion gör att vinet finns i ett begränsat parti buteljer på den svenska marknaden. Smaken bjuder på generösa toner av mogna skogshallon, lagerblad, nymalen svartpeppar och ett uns rök. Det passar utmärkt till mustiga köttgrytor och andra smakrika måltider. För den som vill lagra vinet går det utmärkt att göra detta i upp till 10 år.

Terreno Chianti Classico

Terreno Chianti Classico, 2014

Rött vin
Chianti Classico, Toscana, Italien

119 kr

Detta ekologiska vin görs av handskördad sangiovese och en liten andel merlot. Efter noggrann sortering jäser druvmusten till vin, som sedan lagras i fat. Sangiovese mognar i stora traditionella fat, så kallade botti, och merlotvinet i barrique. Efter 16 månader görs en blend som buteljeras och lagras vidare till perfektion. Nu presenteras årgång 2014, ett komplext vin med solvarma körsbär, inslag av toskanska örter, behaglig syra och fint balanserade fattoner. Det passar perfekt till lamm-, nöt-, vilt- eller pastarätter – den kalla årstidens mustiga smaker.

Barolo Enzo Bartoli

Barolo Enzo Bartoli, 2013

Rött vin
Barolo, Piemonte, Italien

199 kr

Som sig bör är vinet gjort av 100 procent nebbiolo som efter vinifikation fått minst 18 månader i fat och ytterligare lika lång tids flasklagring före försäljning. Det är ett fylligt, komplext och elegant vin med begynnande mognad. Här finns mörka körsbär, rosor och nypon bland doft- och smaknoterna, och eftersmaken är lång. Det passar utmärkt till smakrika kötträtter, svamp och mustig pasta. Det kan även lagras ytterligare 5–10 år.

Barbera d'Asti Superiore Enzo Bartoli

Barbera d'Asti Superiore Enzo Bartoli, 2014

Röda eleganta viner
Piemonte, Italien

119 kr

Enzo Bartoli är en serie viner skapade med en gemensam nämnare – det sanna och kompromisslösa uttrycket för Piemonte. Druvorna kommer från Nizza, Monferrato, och ger ett elegant, koncentrerat vin med massor av röda bär, kryddor och en liten vaniljton i smaken. Frisk syra och balanserade tanniner ger en sammetslen eftersmak. Det passar till pastarätter med salsiccia, svamp och örter, kötträtter samt mellanlagrade ostar.

Crozes-Hermitage Les Meysonniers

Crozes-Hermitage Les Meysonniers, 2015

Rött vin
Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrike

179 kr

M. Chapoutier har anor från 1808 och var tidigt en av de största vingårdsägarna på Hermitageberget. Nuvarande ägare, Michel Chapoutier, har konverterat alla vingårdar till ekologisk och biodynamisk odling och han lär ha fler 100-poängare i Wine Spectator än någon annan vinmakare. Les Meysonniers är ett elegant men uttrycksfullt vin packat med mörka bär, viol och örter. Druvtypisk frisk syra och tydliga tanniner bidrar till balansen i den fylliga smaken som passar lamm, nöt och mellanlagrade ostar.

Vid köp av tre flaskor levereras vinet i en elegant trälåda (så långt lagret räcker).

Governo Rosso Toscano La Bestia

Governo Rosso Toscano La Bestia, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

189 kr

I Governo Rosso Toscano La Bestia är sangiovese den dominerande druvan tillsammans med torkade colorino-druvor. Vinet har en kraftig och koncentrerad smak med inslag av kryddor, choklad och solmogna mörka körsbär. Passar utmärkt till kraftigare kötträtter av lamm, nöt eller vilt, men även till en ost- och charktallrik.
Governo Rosso Toscano La Bestia 2016 har fått 98 poäng av Italiens främsta vinkritiker Luca Maroni och har belönats med guldmedalj i Berliner Wein Trophy. Är god att dricka nu men kan lagras i minst 6–7 år.    

Tapiz Organic Reserve Malbec

Tapiz Organic Reserve Malbec, 2015

Rött vin
Mendoza, Argentina

155 kr

Familjeägda Tapiz äger 250 hektar vingårdar och har full kontroll över sina viner, från ranka till flaska. Vinmakaren Fabián Valenzuela, med drygt 20 års erfarenhet av malbec från olika terroir, satsar gärna på elegans framför råkraft i vinerna. Denna ekologiska Reserve är toppvinet från Tapiz. Det bjuder på mörka bär, fin fatkaraktär från lagring i franska och amerikanska fat, samt lång, kryddig och matvänligt strukturerad eftersmak. Vinet passar perfekt till höstens vällagade kötträtter.

Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa Conchi Cava Brut Selección

Mousserande
Penedès, Spanien

109 kr

Villa Conchi har vunnit flera priser på internationella vintävlingar. Det är gjort av cavadruvorna parellada, xarello och macabeo, samt en liten skvätt chardonnay, från utvalda vingårdar på 250 meters höjd över havet. Detta, och skörd nattetid, ger en frisk och elegant stil i vinet. Efter vinifikation vilar vinet på jästfällningen i minst 12 månader för extra komplexitet. Smaken är torr och frisk med röda äpplen, päron, brödighet och mineraltoner och passar utmärkt som aperitif, till eleganta rätter av skaldjur eller till ost- och charkbrickan.
 
Just nu levereras vinerna i en presentlåda som kan användas vid kylning, om du beställer 6 flaskor!

Langhe Nebbiolo Montevalle

Langhe Nebbiolo Montevalle, 2015

Röda eleganta viner
Langhe, Piemonte, Italien

119 kr

Vinet görs av 100 procent nebbiolo som efter skörd och vinifikation lagrats först i fat, sedan i flaska. Årgång 2015 är lysande rik och smaken är kraftfull och stram, men elegant med nyanser av körsbär, nypon fat och örter. Det passar perfekt att servera aningen svalt till kötträtter av fläsk, kalv och fågel och är utmärkt till tartar och carpaccio. Vinet kan också lagras vidare upp till tio år.

Vid köp av 3 flaskor för 357 kr levereras vinet i en exklusiv trälåda (så långt lagret räcker).

Zenato Alanera Veronese

Zenato Alanera Veronese, 2015

Rött vin

154 kr

Regionens traditionella druvsorter, som bjuder på fyllighet och mjukhet, sammanförs här med de lite stramare, elegantare och matmässigt bredare ”franska” druvorna cabernet sauvignon och merlot. Vinmakandet är, som vanligt hos Zenato, på högsta nivå – något som känns i tonen på vinet. Här finns relativt hög syra, välbalanserade tanniner och en skön mörkfruktig fyllighet. Tolv månaders fatlagring ger ytterligare komplexitet till smaken. Alanera passar fint till grillat kött, höstens grytor eller en trevlig bit ost.

Jean Biecher Gewurztraminer

Jean Biecher Gewurztraminer, 2016

Vitt vin
Alsace, Frankrike

115 kr

Erfarne och uppskattade producenten Jean Biecher ligger mitt i Alsace där familjen har varit verksam sedan 1762. Hög kvalitet är ledord, och man är även regionens ledande vineri för ekologiska viner, såsom detta vin av gewurztraminer. I den aromatiska doften finns blommiga inslag av rosor och liljor, samt fruktighet från persika och litchi. Smaken är elegant och fräsch med toner av mogen persika, litchi och honung. Servera till asiatiskt som sushi och thai, eller en svensk kallrökt eller gravad lax. I Alsace dricker man vinet till smakrika ostar.

Zonnebloem Cinsault

Zonnebloem Cinsault, 2016

Rött vin
Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika

100 kr

I Sverige har hela Zonnebloem portföljen – som består av både röda och vita viner – vunnit stor uppskattning för sin höga kvalitet, eleganta och klassiska stil. Det senaste tillskottet är ett spännande vin med 100 % Cinsault. Zonnebloem Cinsault är ett välbalanserat rödfruktigt och kryddigt vin med vacker klarröd färg. Smaken är elegant med inslag av körsbär, plommon och en antydan av vanilj. Passar mycket bra till fläskkött, lamm och vilt och prova gärna till höstens härliga kantarell-toast!

Château Plince

Château Plince, 2009

Rött vin
Pomerol, Bordeaux, Frankrike

499 kr

Smaklökarna bjuds här på generös och mogen, sammetslen karaktär av plommon, solmogna björnbär, läder och mocka, med inslag av tryffel, ceder och elegant rostad fatkaraktär. Ett vin med stor smakpalett, djup och klass tack vare mästerlig vinmakning i traditionell bordeauxstil. Noggrant urval av druvor följt av vinifikation och lagring under 12 till 18 månader i fat av fransk ek gör ingen bordeauxälskare besviken. Vinet kan lagras vidare eller serveras till höstens och vinterns grytor, lammracks eller vilt. Vid beställning av 12 flaskor levereras vinet i en exklusiv trälåda.

Grande Nuit Cabernet Sauvignon

Grande Nuit Cabernet Sauvignon, 2016

Rött vin
Languedoc-Roussillon, Frankrike

79 kr

Fortant de France grundades 1920 och är sedan lång tid tillbaka starkt förknippat med högkvalitativa viner från södra Frankrike. Vineriet är beläget i den vackra hamnstaden Sète utanför Montpellier där den hyllade chefsvinmakaren Laurent Sauvage väljer ut de allra bästa druvorna för att skapa viner av riktigt hög internationell kvalitet. 
Grande Nuit består av 85 % cabernet sauvignon och 15 % merlot och är ett elegant, fruktigt rött vin med inslag av plommon, björnbär, svarta vinbär, örter och fat. Vinet kan med fördel lagras i 3–5 år för att utveckla ytterligare smak och komplexitet. Servera Grande Nuit vid 16–18°C till höstens rätter av vilt, fläsk, nöt och svamp. 

Barolo Fontanafredda Vigna La Rosa

Barolo Fontanafredda Vigna La Rosa, 2008

Röda eleganta viner
Barolo, Piemonte, Italien

609 kr

Fontanafredda grundades 1858 av förste kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Han förälskade sig i lokala flickan Rosa och gav henne egendomen samtidigt som hon adlades till grevinna. Det bästa vingårdsläget på gården bär idag hennes namn – La Rosa – som ligger i sydvästsluttning, optimalt för druvan nebbiolo. Skörd skedde 2008 i början av oktober. Efter jäsning fick vinet mogna i en blandning av små och stora fat, och därefter i flaska. Nu, nästan 10 år efter skörd, bjuder det på nyanserad och komplex doft av moreller, nypon, rosor och fat. Smaken är lång frisk och stram med inslag av mörka körsbär, fat och mineral. Det passar utmärkt till höstens kött- och vilträtter eller en perfekt kokt pasta med skogens svamp. Vinet finns i begränsad upplaga (300 flaskor) på den svenska marknaden.

Hunter's Pinot Noir

Hunter's Pinot Noir, 2014

Röda eleganta viner
Marlborough, Nya Zeeland

99 kr

Ett vin gjort av ren pinot noir som lagrats 11 månader i använda fat av fransk ek, för en försiktig ekkrydda. Vackert hallonröd färg och insmickrande doft av solmogna jordgubbar, körsbär och viol följs av plommon, körsbär och örter med integrerad ekfatskaraktär i smaken. Detta kritikerrosade vin säljs just nu till fyndpris och passar utmärkt till höstens fågel och eleganta vilträtter. Det är också mycket gott till vegetariskt och rätter med asiatisk kryddning.

Raymond R Collection Field Blend

Raymond R Collection Field Blend, 2013

Rött vin
Kalifornien, USA, USA

129 kr

Ett spännande druvblandningsvin på syrah, cabernet sauvignon, merlot, zinfandel och petite sirah som bjuder på runda fylliga smaker av björnbär, hallon, fikon och choklad. Snygg kombination av kraft och elegans.

Scaia Corvina

Scaia Corvina, 2015

Rött vin
Italien, Venetien

109 kr

Ett karaktärsfullt vin med både elegant fräschör och distinkt skärpa. Fräscht bärig doft med gott om mörka bär, körsbär, färska örter och en fin kryddighet. Smaken bjuder på både mörka och röda bär: hallon, röda vinbär, blåbär.

L'ami des Crustacés

L'ami des Crustacés, 2016

Vitt vin
Alsace, Frankrike

89 kr

Görs av druvsorten pinot blanc, som ger torr, fruktig fräschör och läskande friskhet i smaken. Tack vare en varm, solig årgång finns också fin fyllighet, och här hittar man både citrus, äpplen och honung i smaken. Den moderna förpackningen visar, såsom namnet, på ett stilfullt sätt att vinet är ett perfekt ackompanjemang till havets alla läckerheter. Det fungerar också fint till rätter av ljust kött, som fågel eller fläsk, eller som sällskapsvin.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre