Neropasso

Neropasso, 2016

Rött vin · Venetien, Italien

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amarone-viner. Neropasso är gjort på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enlig ”appassimento metoden”. Vinet blandas efter pressning med cabernet sauvignon för ett fuktigare och mer modernt uttryck och läggs sedan på tonneaux-fat under 12 månader.

Vinet är balanserat där fatet tillför rostade, lite brända toner, medan de torkade druvorna ger komplexitet. I smaken återfinns toner av körsbär, svarta vinbär, russin och choklad.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 71266
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Nöt, lamm och lättare vilträtter, smakrik antipasti samt mustiga pastarätter.
Druvor Corvina 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Corvinone 20%, Pinot Nero 10%
Sockerhalt 8 gram/liter
Kategori och smaktyp Rött vin, fylliga röda viner
Ursprung Venetien, Italien
Producent Biscardo
Importeras av Rewine

Veckans varor

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, 2017

Vitt vin
Alsace, Frankrike

119 kr

Ett friskt och flörtigt vin i aromatisk stil. Smaken domineras av gröna äpplen, persika, citrus och mineral. Vinet är fantastiskt att dricka idag men passar även fint för lagring, tack vara rieslingdruvans höga syra. Servera vinet till höstens eleganta rätter av ljust kött, skaldjur, grillade grönsaker och säsongens goda sallader.

När Dopff au Moulins Riesling serverades på Europeiska Unionens första möte i Strasbourg 1959 bevittnade vinet en avgörande händelse i världshistorien. Till minnet av detta och för att hylla den Europeiska gemenskapen uppkallades vinet snart till ”Cuvée Europe”.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre