Marimar Estate Pinot Noir

Marimar Estate Pinot Noir, 2014

Röda eleganta viner · Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA

Marimar Torres odlar idag ekologiskt på sina 26 hektar i de svala distrikten Russian River och Sonoma Coast. Planteringen ger låga skördeuttag vilket ger rik karaktär och komplexitet i vinerna. Huvudsakligen är det pinot noir och chardonnay som odlas, och vinerna framställs i klassisk bourgognestil. Druvorna skördas för hand och jäses i små öppna ståltankar. Vinet tappas sedan över i franska ekfat för en 10–11 månader lång lagring.

I detta vin hittar vi rödfruktig doft och smak av söta bär, med en sval vegetativ nyans. Här finns också kryddighet och försiktiga inslag av kaffe och ceder. Det passar utmärkt till många olika maträtter, som eleganta kött- och fågelrätter, gärna med inslag av rostade rotfrukter och sälta från exempelvis rökt sidfläsk eller andra charkuterier. Det passar också bra till stekta rätter av vit fisk med liknande tillbehör.

429 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 74480
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Eleganta kött- och fågelrätter, rostade rotfrukter, sidfläsk eller andra charkuterier, stekt fisk med liknande tillbehör.
Druvor Pinot Noir, 100%
Sockerhalt Mindre än 3 gram/liter
Kategori och smaktyp Röda eleganta viner
Ekologiskt Ja
Ursprung Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA
Producent Marimar Torres
Importeras av The Wine & Spirits Collective

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre