Leif Mannerström Sauvignon Blanc

Leif Mannerström Sauvignon Blanc, 2018

Vitt vin · Frankrike

Nu lanserar ”Mästerkocken” ett riktigt fräscht och somrigt vitt vin gjort på den klassiska och trendiga druvan Sauvignon Blanc. Vinet kommer självklart från Frankrike vilket är Leifs favoritland samt stora inspirationskälla när det gäller både mat och dryck! 80% av druvorna handskördas från vingårdar i Loire för att ge vinet friskhet, mineralitet och de klassiska Sauvignon-tonerna, resterande 20% skördas i sydvästra Frankrike för att ge vinet härliga toner av tropisk frukt.

Leifs egna ord om vinet:

”Det är ett torrt och friskt vin med smak och doft av citrus, päron och svartavinbärsblad. En Sauvignon Blanc helt i min smak och som är ett utmärkt vin till fisk - och skaldjur men även ett utsökt ”bersåvin” att servera innan middagen. Jag är väldigt nöjd med resultatet!

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 70248
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Passar till till fisk – och skaldjur
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Frankrike
Producent Urban Wines
Importeras av Urban Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre