Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, 2018

Vitt vin · Languedoc-Roussillon, Frankrike

I århundraden har Picpoul varit en av de vanligaste druvsorterna i Languedoc och idag odlas druvan främst runt Thau-lagunen, ett av de äldsta vinområdena runt hela Medelhavet. Druvan neutraliserar sältan i skaldjur, vilket gör att Picpoul de Pinet passar perfekt till ostron, havskräftor, hummer och olika typer av fiskrätter. Det välrenommerade vinhuset Gérard Bertrand presenterar nu Picpoul de Pinet 2018, ett vin med intensiv, komplex doft av citrusfrukt, aprikos, honung och vita blommor. Vinet har fyllig och livlig smak med en krispig friskhet – passar lika bra innan maten, som till den!

109 kr

Smakbeskrivning

Citrusfrukt, aprikos, honung och vita blommor

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 79175
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12,5%
Passar till som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Druvor Picpoul
Sockerhalt 1 g/l
Kategori och smaktyp Vitt vin
Ursprung Languedoc-Roussillon, Frankrike
Producent Gérard Bertrand
Importeras av Ward Wines

Veckans varor

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

79 kr

Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime. I Venetoregionen har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat prosecco, Italiens mest kända bubbel! Druvsorten som används är Glera och resultatet blir ett lätt, friskt och fräscht vin med en härlig fruktighet.

Martini Prosecco

Martini Prosecco, NV

Mousserande
Prosecco, Venetien, Italien

85 kr

Martini Prosecco produceras av Martini Rossi, en italiensk firma grundad redan 1863 av Alessandro Martini och Luigi Rossi. Numera är företaget en italiensk ikon, och ett av de starkaste varumärkena i världen. Martini Prosecco är ett lätt, mousserande vitt vin med en frisk doft av äpple, päron och fräscha blommor. Det är torrt men fruktigt med en välbalanserad, frisk citrussyra. Vinet passar perfekt till sallader och kycklingrätter, och blir ett festligt ackompanjemang till buffén.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre