Cava Brut Organic

Cava Brut Organic

Mousserande · Spanien

Nu är det premiär för en torr och aptitretande Cava gjord på noggrant utvalda ekologiskt odlade druvor från den spännande spanska vinregionen Requena. Vinet passar utmärkt som aperitif eller mingelvin, till sallader, asiatiska rätter och lättare rätter av fisk och skaldjur. Den inbjudande doften är elegant med toner av persika, gröna äpplen, päron och citrus. Smaken är välbalanserad fruktig med inslag av päron, äpplen och örter. Vinet skapas enligt den traditionella champagnemetoden vilket tillsammans med nio månaders lagring ger en ytterligare bredd och djup i smaken.

79 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 77104
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 11,5%
Passar till Fisk, Skaldjur och som Apéritif
Druvor Chardonnay Macabeo 50%
Kategori och smaktyp Mousserande
Ursprung Spanien
Producent Fields Wine Co
Importeras av Fields Wine Company

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre