Castelsina Chianti Riserva

Castelsina Chianti Riserva, 2011

Rött vin · Chianti, Toscana, Italien

Med sju år på nacken har detta vin uppnått fin mognad. Samtidigt finns det långt liv kvar tack vare den generösa årgången. Castelsina Chianti Riserva, prisat av vinpress och vinguiden Gambero Rosso, är gjort av 85 procent sangiovese och 15 procent merlot. Vinet har lagrats på ekfat i 12 månader och därefter mognat vidare i flaska. Doften bjuder på röda bär, plommon, fat och kryddor. Smaken är elegant och utvecklad med körsbär, kryddor och fat. Eftersmaken är lång med välbalanserade tanniner. Vinet passar till charkuterier, pasta, risotto och ostar.

En kul detalj är att det röda strecket på etiketten är en traditionell markering av de bästa vinerna i källaren.

109 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 73413
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Charkuterier, pasta, risotto och ostar
Druvor Sangiovese, 85%, Merlot, 15%
Sockerhalt 1 gram per liter
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Chianti, Toscana, Italien
Producent Cantina Senesi Aretini
Importeras av Fields Wine Company

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre