Casa Marrone Appassimento Bianco

Casa Marrone Appassimento Bianco, 2018

Vitt vin · Italien

Casa Marrone-vinerna görs i nära samarbete med familjen Botter som har flera vingårdar i Veneto och Apulien i Italien. Nu utökas Casa Marrone-familjen med en vit appassimento i traditionsenlig, italiensk anda. Skapat av torkade druvor bjuder detta ekologiska vita vin på en spännande smakupplevelse. Här finns fruktiga inslag av solmogna päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet. Det passar utmärkt till en smakrik fiskrätt, som ugnsbakad eller grillad lax, och tack vare sin rika karaktär kan det även passa bra till ljusare kötträtter, som fläskfilé i ugnen fylld med soltorkade tomater och fetaost.

99 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 78554
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 14,5%
Passar till Smakrika fiskrätter och ljusare kötträtter.
Druvor Chardonnay, 50%, Trebbiano, 30%, Fiano, 10%, Falanghina, 10%
Sockerhalt 5 gram/liter
Kategori och smaktyp Vitt vin, fylligt och smakrikt
Ekologiskt Ja
Ursprung Italien
Producent Casa Marrone
Importeras av The Wine Team

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre