Capello Terra Antica

Capello Terra Antica, 2011

Rött vin · Piemonte, Italien

I Capello Terra Antica kombineras det bästa från Italien och Frankrike: den traditionella druvan dolcetto från Piemonte och de franska toppdruvorna cabernet sauvignon och merlot. Resultatet: en fantastisk Superpiemonte med kraftfull stil och smakrikedom.

Famiglia Bottinelli, som producerar vinet är en anrik vinmakarfamilj i Piemonte. Vinmakningen har gått i arv sedan 1932, då Giuseppe Bottinelli först förälskade sig i Monferratos vackra vingårdar.

119 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 75735
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 13,5%
Passar till Grillat kött, smakrik pasta, charkuterier och lagrade ostar.
Druvor merlot 40%, cabernet sauvignon 30%, dolcetto 30%
Kategori och smaktyp Rött vin, eleganta röda viner
Ursprung Piemonte, Italien
Producent Famiglia Bottinelli
Importeras av Chris Wine AB

Veckans varor

Il Momento

Il Momento, 2016

Rött vin
Toscana, Italien

109 kr

Terreno leds idag av Sofia Ruhne; en svensk vinmakare i Toscana. Vinerna är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet i både Sverige och Italien; inte minst då deras Chianti Classico fick guldmedalj för bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018. 

Il Momento di Terreno är ett sangiovesebaserat vin; fylligt med läskande bärighet och fruktig, blommig, örtig doft. Smaken har toner av solmogna körsbär och viol som övergår i en kryddig eftersmak. Det här är ett ärligt och balanserat vin som utöver att vara ekologiskt certifierat också är veganvänligt.

Brocard Bourgogne Chardonnay

Brocard Bourgogne Chardonnay, 2016

Vitt vin
Bourgogne, Frankrike

129 kr

Brocard Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard som fatlagrats, på nya 228 liters ekfat för att vara exakt. Vinet får en härligt rostad ton med en krämig textur och har samtidigt samma elegans och mineralitet som andra viner från Chablisområdet. Vinet är fruktigt med torr, frisk och nyanserad smak av gula äpplen, mineraler och rostade fat. J M Brocard är ekologiska föregångare i Bourgogne. I många vingårdar jobbar de även biodynamiskt.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre