50° Riesling Trocken

50° Riesling Trocken, 2017

Vitt vin · Rheingau, Tyskland

Vinet görs av den klassiska vinproducenten Schloss Johannisberg, mitt i Rheingau. Namnet 50° Riesling har sin förklaring. Rakt igenom vinodlingarna går nämligen den 50:e breddgraden, den gräns som anses vara den nordligaste för att odla druvor till kvalitetsvin. Hyllat i pressen världen över bjuder detta friska och fruktiga rieslingvin på inslag av gröna äpplen, lime och persika. Den härligt läskande eftersmaken gör att det passar perfekt som aperitif samt till skaldjur, lättare fiskrätter och asiatisk mat.

95 kr

Detaljer

Varunummer hos Systembolaget 5824
Förpackning Flaska 750ml
Alkoholhalt 12%
Druvor Riesling
Sockerhalt 6 gram/liter
Kategori och smaktyp Vitt vin, eleganta vita viner
Ursprung Rheingau, Tyskland
Producent GH von Mumm
Importeras av Henkell Freixenet Sweden AB

Veckans varor

The Butcher White Cuvée

The Butcher White Cuvée, 2018

Vitt vin
Burgenland, Österrike

119 kr

Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans egna vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn. Hans slakteri har följt filosofin nose-to-tail långt innan det var trendigt – hållbarhet är tradition i hela regionen och samma filosofi gäller såklart The Butcher. The Butcher White Cuvée är fruktig och frisk med läckra inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras helst vid 8–10° C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Passar även mycket bra till lokal österrikisk mat likt schnitzel.

Hacienda López de Haro

Hacienda López de Haro, 2013

Rött vin
Rioja, Spanien

119 kr

Bodegas Classica är en prisbelönt producent som ägs av familjen Arrambari Perez. Under sonen Ricardos regi har producenten gått från klarhet till klarhet och gör viner med respekt för tradition och terroir, med djup och generös frukt. Hacienda López de Haro tillverkas med största hänsyn till hur en klassisk rioja ska smaka, men med en modern touch för mer stuns. Vinet lagras i 20 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat vilket ger en generös, ursprungstypisk fatkaraktär. I och med den långa lagringen är vinet färdigt att drickas redan vid lansering, men har kraft och koncentration för att hålla flera år i källaren för den som önskar ytterligare utveckling.

Att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkohol­problem.

Välkommen!

Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka SvD Vin & Mat.

Jag är 25 år eller äldre